Werkwijze

Werkwijze

Consulten
Intake – Eerste consult

Vooraf aan je eerste afspraak stuur ik je een anamnese (vragenlijst). Deze nemen we samen door tijdens het eerste consult. Om inzicht te krijgen in klachten, eventuele verstoringen, voeding en leefstijl neem ik graag de tijd om dit met je te bespreken. Het eerste consult neemt 60 – 70 minuten in beslag. In de loop van dit consult ontstaat er meestal een redelijk beeld van factoren die ten grondslag liggen voor het veroorzaken van de klachten. Er wordt een begin gemaakt van de therapie.

Het kan zijn dat je ook graag een EMB-bloedtest laat afnemen. Dit doen we tijdens je eerste consult. De uitslag hiervan krijg je 3-4 weken later in een tweede consult.

Behandelplan – Tweede consult

Na de intake en eventueel bloedonderzoek maak ik een behandelplan. Daarin staat concreet welke adviezen op gebied van voeding, voedingssupplementen, beweging en leefstijl nodig zijn om de oorzaken aan te pakken die ten grondslag liggen van je klachten. Tijdens dit consult bespreken we het behandelplan en geef ik je voldoende tools om hiermee aan de slag te gaan. Dit consult duurt ongeveer 60 minuten.

Vervolg consult

In eerste instantie kom je eens per 2-3 weken terug voor een consult van 30 minuten. Deze frequentie is belangrijk om voldoende informatie te krijgen over de werkingsmechanismen die in je lichaam verstoord zijn, de oorzaken die daaraan ten grondslag liggen en hoe je lichaam reageert op de ingezette therapie. Tijdens deze consulten kun je ook je ervaringen en vragen bespreken. Over het algemeen hebben mensen na ongeveer vier tot zes consulten voldoende basis mee gekregen om de verstoorde werkingsmechanisme die verstoord zijn te kunnen herstellen. Soms hebben de ingezette voeding, voedingssupplementen, beweeg en leefstijl zo snel effect dat er eerder gestopt kan worden met de consulten. Wanneer er sprake is van langdurige, chronische klachten kan het zijn dat er meer consulten nodig zijn.

Het kan ook zijn dat je alleen een eenmalig consult wilt om inzicht te krijgen in je gezondheid status of dat je juist om de zoveel weken wilt langs komen zodat ik kan helpen om in evenwicht te blijven. Voor vragen hierover mag je altijd contact met mij opnemen.

EMB bloedtest
Voor een EMB bloedtest neem ik veneus bloed af, uit de ellenboog plooi. Dit wordt opgestuurd naar een extern laboratorium.
Bij dit bloedonderzoek worden er veel waarden bepaald. Zowel reguliere waarden zoals het aantal bloedplaatjes, rode bloedcellen en witte bloedcellen. Maar ook energetische waarden zoals tekorten, verstoringen en belastingen van het lichaam. Voorbeelden hiervan zijn: darmverstoringen, hormoonverstoringen, stress belasting, vitaminen tekorten, mineralen tekorten, voeding intoleranties etcetera. Dit wordt energetisch gemeten, aan de hand van trillingen, net als bij bioresonantie.

Heb je geen klachten maar wil je gewoon een lichamelijke ‘APK’ keuring dan kan dit natuurlijk ook. 

Een EMB bloedtest is een aanvulling op complementaire zorg en vervangt nooit een reguliere bloedtest. Heb je klachten waarmee je nog niet bij de huisarts bent geweest, ga dan altijd eerst naar de huisarts.

 

Supplementen
De kwaliteitsverschillen tussen verschillende soorten merken zijn enorm. Er moeten vitamine- en mineraal verbindingen in zitten die voor ons lichaam makkelijk opneembaar zijn. De hulpstoffen die in supplementen verwerkt zitten verschillen sterk. Niet alle hulpstoffen zijn goed voor ons lichaam.

In mijn praktijk werk ik graag met bepaalde voedingssupplement merken. Ik kan je ook adviseren over andere supplement merken als je dit graag wilt. Ik denk hierbij mee wat binnen jouw budget past.
Supplement merken waar ik graag mee werk zijn onder andere Vitakruid, Bonusan, Nutribites, Golden Naturals, Natural Care Company, Schüssler celzouten, Biotics.

 

Beroepsvereniging
Ik ben aangesloten bij de MBOG, beroepsvereniging voor orthomoleculaire geneeskunde.
Ik sta geregistreerd in het kwaliteitsregister voor vakbekwame therapeuten in de complementaire zorg (RBCZ). Ik ben aangesloten bij de stichting complementaire en alternatieve gezondheidszorg (SCAG).